Internationale collegereeks: Hoe het verleden in je voortleeft

  • Collegereeks
  • Online
  • Special event
Na het succes van de online collegereeks Hoe het verleden in je voortleeft, komt er een nieuwe reeks met drie van de grootste internationale experts! Niemand minder dan Gabor Maté, Julia Samuel en Mariel Buqué leren je over familiedynamieken en (intergenerationeel) trauma.

Online via Zoom

Prijs

Early-bird € 69,-

Gabor Maté, Julia Samuel en Mariel Buqué

Het thema raakte duidelijk een snaar. Bijna 2000 mensen schreven zich in voor onze eerste collegereeks over hoe het verleden in je voortleeft. Daarom komen we met een nieuwe reeks waarvoor we onze drie favoriete internationale schrijvers over dit thema voor je uitnodigden. En ze bleken alle drie enthousiast om jou meer te leren over hoe je nu omgaat met de impact van jouw verleden! Gabor Maté (De mythe van normaal) wijst je op de wijsheid die in trauma verscholen zit. Julia Samuel (Elke familie heeft een verhaal) laat je zien hoe je familiepatronen kunt doorbreken en Mariel Buqué (Break the Cycle) helpt je intergenerationeel trauma te begrijpen.

Ontrafel jouw geschiedenis en doorbreek patronen

Wat heb je meegekregen van je ouders en voorouders? Hoe beïnvloedt dat de manier waarop je in het leven staat en jouw relaties met de mensen om je heen? Wat neem je mee en wat wil je achter je laten?

Je maakt deel uit van een geheel dat groter is dan jij. Als mens ben je, in de woorden van de filosoof Heidegger, in de wereld ‘geworpen’. Je kwam terecht in een lopende geschiedenis en midden in een al bestaande familie en cultuur. De vraag naar hoe je je hiertoe verhoudt krijgt de afgelopen jaren steeds meer aandacht. Hoe word je beïnvloed door je familiedynamieken en hoe verander je die? Welk effect hebben trauma’s op je en hoe kun je die helen? En hoe kunnen trauma’s van eerdere generaties nu nog invloed op je hebben?

Door meer te begrijpen van de manier waarop het verleden je heeft gevormd, kan je loskomen van patronen die je in de weg zitten en meer flow en vrijheid ervaren. In deze collegereeks krijg je van drie internationale topexperts over hoe het verleden in je voortleeft én hoe je daar op een wijze manier mee omgaat.

Het programma

Julia Samuel: Elke familie heeft een verhaal – over familiedynamieken
27 november
We trappen de reeks af met de toonaangevende Britse psychotherapeut Julia Samuel. Ze laat je zien hoe je familiedynamieken kunt onderzoeken en patronen kunt veranderen. Julia is expert op het gebied van familietherapie en rouw en schreef onder andere het boek Elke familie heeft een verhaal. Hierin zet ze uiteen hoe we verlies en liefde erven en doorgeven. Op basis van de ervaringen uit haar behandelkamer laat ze je zien dat verandering mogelijk is.

Dr. Mariel Buqué: Doorbreek de cyclus – over intergenerationeel trauma
11 december
Psycholoog dr. Mariel Buqué is in Amerika dé expert op het gebied van intergenerationeel trauma. In deze masterclass laat ze zien dat pijn soms niet ontstaat in je eigen leven, maar in een leven vóór dat van jou. Hoe kun je dit helen? Buqué brak door als bestsellerauteur met haar debuut Break The Cycle, dat ook door Oprah’s Book Club is getipt. Ze neemt je mee in de werking van intergenerationeel trauma aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en haar persoonlijke verhaal. Ze legt je helder uit hoe het trauma wordt doorgegeven van generatie op generatie en reikt de tools aan om de cyclus te doorbreken.

Dr. Gabor Maté: De mythe van normaal – over trauma, ziekte en heling in een toxische cultuur
18 december
De wereldberoemde arts en traumadeskundige dr. Gabor Maté geeft je inzicht in wat trauma je kan leren en hoe je het kan helen in een ‘toxische maatschappij’. Volgens Maté is trauma een onzichtbare kracht die de manier waarop we leven, liefhebben en de wereld begrijpen, vormt. Van Maté’s laatste boek The Myth of Normal zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Hierin put Maté uit vier decennia klinische ervaring en verhalen van mensen die hun lichaam en geest transformeren. Tijdens de masterclass biedt hij een hoopvol pad naar verbinding en heling.

Verder lezen Minder informatie

Krijg inzicht in

  • Hoe je familiedynamieken kunt begrijpen en veranderen
  • Hoe je van trauma kunt leren en het kunt helen
  • De werking van intergenerationeel trauma
  • De invloed van het verleden op jouw zelfbeeld, relaties en werk
  • Hoe je hardnekkige patronen kunt doorbreken
  • Hoe je je relaties kunt verbeteren

Past deze online collegereeks bij jou?

Ben je nieuwsgierig naar hoe het verleden in je voortleeft en hoe je patronen kunt doorbreken? Wil je meer flow ervaren in je leven en je relaties verbeteren? Of wil je anderen daarbij helpen (als vriend of coach)? Dan is deze online collegereeks voor jou. Als je de vorige reeks Hoe het verleden in je voortleeft hebt gevolgd, dan zijn deze colleges met toonaangevende internationale experts een verdieping. Ook voor mensen zonder voorkennis is de reeks geschikt.

Over de online collegereeks

Drie woensdagavonden krijg je een online college van een expert van 1,5 uur. Het college begint met een lezing en wordt gevolgd door een interactief interview waarbij je via de chat kunt deelnemen en jouw vragen kunt stellen.

Op een rij

Early-bird-prijs: € 69 (t/m 28 oktober)
Reguliere prijs: € 89
Boekenpakket (optioneel): € 66,94
Voertaal: Engels
Duur: 3 avonden, 1,5 uur per avond
Tijd: 19:30 – 21:00
Data: woensdag 27 November, (Geen uitzending op 4 December), 11 December en 18 December
Locatie: online via Zoom
Voorkennis: Niet vereist

Het boekenpakket bestellen? Lees dan snel verder.

Goed voorbereid aan de afleveringen beginnen? Bestel dan het boekenpakket met de boeken van de sprekers: Elke familie heeft een verhaal (Julia Samuel), De mythe van normaal (Gabor Maté) en Break the cycle (Mariel Buqué). Wij verzamelen de juiste edities, maken een mooi pakketje en laten het bij jou thuis bezorgen. Lees onderstaande praktische informatie goed door:

Er zijn vier momenten waarop we de pakketten versturen. Afhankelijk van de datum waarop je het pakket bestelt, wordt je pakket in de week van 14 oktober, 4 november, 18 november of 28 november op de bus gedaan. Vervolgens ontvang je tracking informatie via PostNL. Je kunt de boeken 5 dagen na zending verwachten.

  • Het boekenpakket wordt alleen in zijn geheel verkocht. Je kunt dus niet minder dan drie boeken bestellen.
  • De pakketten worden alleen naar adressen binnen Nederland verzonden.
  • Je ontvangt de Nederlandse versies van de boeken.
  • Je kunt de boeken niet retourneren.
Verder lezen Minder informatie

 

Meet-up op 22 december

Wil je verder praten? Kom dan op zondagmiddag 22 december naar de meet-up van Hoe het verleden in je voortleeft bij The School of Life in Amsterdam! Ontmoet andere deelnemers en praat na over de thema’s uit de collegereeks die het meest indruk op je hebben gemaakt. Onder leiding van interviewer Naomi Kok Luís ga je met elkaar in gesprek aan de hand van The Therapy Game.

Locatie: The School of Life Amsterdam, Frederiksplein 54
Datum: zondag 22 december
Tijd: 15.00 uur – 16.30 uur.
Ticket: €15 (toe te voegen als extra bij het ticket voor de collegereeks)

Verder lezen Minder informatie

De experts

Deze drie topexperts laten je met nieuwe ogen naar je verleden kijken en helpen je patronen te doorbreken. Gabor Maté, Julia Samuel en Mariel Buqué.

Dr. Gabor Maté

De wereldberoemde spreker en bestsellerauteur Dr. Gabor Maté is zeer gewild vanwege zijn expertise op een reeks onderwerpen,

Bekijk

Julia Samuel

Julia Samuel is een vooraanstaande Britse psychotherapeut en bestsellerauteur die gespecialiseerd is in familiedynamiek, rouw en verlies. Ze

Bekijk

Dr. Mariel Buqué

Dr. Mariel Buqué is psycholoog en geldt in de Verenigde Staten als dé expert op het gebied van

Bekijk
Meet-up: Zondag 22 december image

Nabespreking

Meet-up: Zondag 22 december

Kom op zondagmiddag 22 december van 15:00-16:30 naar de meet-up van Hoe het verleden in je voortleeft bij The School of Life in Amsterdam! Ontmoet andere deelnemers en praat na over de thema’s uit de collegereeks die het meest indruk op je hebben gemaakt. Onder leiding van interviewer Naomi Kok Luís ga je met elkaar in gesprek aan de hand van The Therapy Game.

De interviewer

Naomi Kok Luís ontwikkelde de reeks Hoe het verleden in je voortleeft en treedt tijdens de collegereeks op als interviewer.

Naomi Kok Luís

Naomi Kok Luís is programmamaker en presentator bij The School of Life. Met inzichten uit de filosofie en

Bekijk

Veelgestelde vragen