Teamcoaching
In deze online collegereeks leer je:
- Over methodes, modellen en praktische handvatten om een team naar een volgend niveau te krijgen
- Vanuit een systemisch perspectief naar een team kijken
- De onderstroom in teams te herkennen en sturen
- Welke interventies helpen bij de meest voorkomende problemen bij teams
- Hoe high performing teams tot stand komen
- Over teamcoaching bij nieuwe manieren van samenwerken
Soms komen mensen tot grote hoogtes als ze samenwerken, soms is er vooral gedoe. Een ‘high performing team’ kan misschien voelen als magie, maar de factoren die hiertoe leiden zijn allerminst geheim. De obstakels evenmin. Voor deze interactieve reeks hebben we topcoaches en onderzoekers uitgenodigd om hun expertise op het gebied van teamcoaching met jou te delen. Vanuit hun wetenschappelijke kennis en grote praktijkervaring leren ze je op verschillende manieren naar teams te kijken. Zo helpen ze je het palet dat je hebt om teams verder te brengen te vergroten.
Acht perspectieven op teamcoaching
Op acht woensdagavonden verdiep je je in hoe je op verantwoorde wijze een team begeleidt in zijn ontwikkeling. Je leert over de geschiedenis van teamcoaching en duikt in de belangrijkste methodes, modellen en technieken. Je komt erachter welke wetenschappelijke onderbouwing verschillende interventies hebben en leert over de trends die het vakgebied kent.
De experts nemen je mee naar hun fascinatie voor het vak en benaderen teamcoaching allemaal vanuit een ander perspectief. Je ontdekt hoe je onzichtbare blokkades herkent en hoe je de invloed van de bedrijfscultuur of organisatiegeschiedenis op een team doorgrondt. Je hoort over leiderschapsteams, verwaarloosde organisaties en verandermanagement. Je leert lessen van teams die tot bijzondere prestaties zijn gekomen en duikt in nieuwe manieren van samenwerken, zoals het werken over teamgrenzen heen en agile werken, en hoort over welke uitdagingen hierbij komen kijken.Je verkent de relatie met 1-op-1-coaching en klinisch werk, en leert hoe je klinische inzichten kunt toepassen in een context van teamcoaching.
Kortom, de grootste experts brengen je up to date over waar onze kennis op het gebied van teamcoaching nu staat. Met hun wetenschappelijke basis, hun brede ervaring en opgebouwde inzichten leiden ze je naar de kern van teamcoaching. Zij helpen je een kritische grondhouding aan te nemen, nuances te zien tussen verschillende methoden en meer impact te maken met je werk.
De achtergrond
Het idee voor een reeks over coaching is ontstaan door een grote behoefte die wij bemerkten aan serieuze wetenschappelijke verdieping van het coachingsvak, op een hoog niveau. Waarom niet de beste coaches uitnodigen om een avondvullend programma met ons te maken, onder leiding van een moderator en topexpert Yvonne Burger, spin in het web van de Nederlandse coachingswereld. Na de geweldige inzichten die we opdeden in de eerste reeks over 1-op-1-coaching, en de enthousiaste reacties die we kregen, smaakte het naar meer. Daarom nu het vervolg over teamcoaching.
Praktische informatie
- Voertaal: Nederlands
- Duur: Acht colleges, wekelijks live via Zoom
- Dag: Woensdagavond
- Data: woensdag 18 en 25 oktober, 8, 22 en 29 november, 6, 13, 20 december. Geen uitzending op woensdag 1 en 15 november
- Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur
- Terugkijken: De dag na elk college ontvang je een terugkijklink, die geldig is tot 4 weken na de laatste uitzending
- Bewijs van deelname: Op aanvraag beschikbaar
- Ticket: € 499,- exclusief btw
Wil je dat meerdere mensen in je organisatie meedoen? Stuur dan een mail naar [email protected].
Voor wie?
Deze reeks is voor iedereen die op welke manier dan ook bezig is met teamcoaching en dit vakgebied vanuit de breedte verder wil leren kennen. Het is geschikt voor teamcoaches die over verschillende methodes en thema’s willen leren, maar ook voor andere mensen die een coachende rol in teams hebben of willen hebben zoals: hr-professionals, facilitators, trainers, verandermanangers, L&D-professionals en leidinggevenden.
De top van de coachingswereld in één reeks
Dit programma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met VU-hoogleraar executive coaching Yvonne Burger. Met haar zochten we naar de meest invloedrijke en hedendaagse coachingsmethodieken en hebben we de absolute top van coachingswereld aan ons weten te binden. Zij delen hun jarenlange ervaring, kennis en inzichten over hun eigen expertise met jou in een interactieve collegereeks. Zoek je meer verdieping en verbreding van je eigen professionele vaardigheden, dan krijg je met dit programma les op het hoogste niveau.
Jaap Boonstra
Jaap Boonstra is hoogleraar Organisatiedynamiek aan Esade Business School in Barcelona, hoogleraar Organisatieverandering aan de Rotterdam School of
Mieke Reidinga
Mieke Reidinga is executive teamcoach, organisatieadviseur en veranderkundige. Zij begeleidt bestuurs- en directieteams die aan de slag willen
Marijke Lingsma
Systeemdenken is net sudoku: het heen en weer schakelen, in- en uitzoomen, geeft inzicht in bestaande patronen. De
Joost Kampen
Joost Kampen is veranderkundige, socioloog en geestelijk vader van de theorie van de verwaarloosde organisatie. Hij doet onderzoek
Arend Ardon
Dr. Arend J. Ardon is sociaal psycholoog en bedrijfskundige. Hij is co-founder van The Change Studio, dat met
Karin Derksen
Karin Derksen is een toonaangevende teamcoach in Nederland. Zij promoveerde bij de beroemde hoogleraar Leon de Caluwé (+)
Martijn Vroemen
Martijn Vroemen is organisatiekundige en psycholoog en houdt zich vrijwel zijn hele werkend leven al bezig met teams.
Carina Benninga
Carina Benninga is Meester in de Rechten. Als organisatie-adviseur ging zij aan de slag bij Alons & Partners
Samenwerken is het lastigste wat er is
Wat is de beste coachingsstijl voor teams? Dat hangt helemaal van de situatie af. En van jou als coach, teamleider of HR-professional. Topexperts vertellen je er in deze collegereeks alles over. Bekijk de uitnodiging van Yvonne Burger, executive teamcoach, VU-hoogleraar en mede-initiatiefnemer van de coachingsprogramma’s van The School of Life.
Lees Yvonne's nieuwste boekDoe live mee
Kennisoverdracht, verdieping en interactie
Elke uitzending start met een college van de gastspreker waarin hij/zij theorie over het onderwerp deelt en pakkende voorbeelden uit de praktijk geeft. Dit wordt gevolgd door een verdiepend gesprek met Yvonne Burger. Daarna is er een interactief Q&A-onderdeel waarin je jouw vragen kan inbrengen en je meer leert over de toepassing van de inzichten op specifieke casussen.
De interviewers
Na ieder college gaat expert-interviewer professor Yvonne Burger 30 minuten in gesprek met de gastspreker voor een verdiepend interview over de overtuigingen, werkwijze, bewezen effectiviteit en praktische vaardigheden van de coachingsstijl die centraal staat die avond. Vervolgens brengt de gastheer van de avond, Laurens Knoop of Frits Philips, de vragen van de deelnemers in het gesprek.
Yvonne Burger
Prof dr Yvonne Burger is al ruim twintig jaar actief in de coachingsprofessie en heeft coaching een plek
Laurens Knoop
Oprichter van The School of Life Amsterdam. Hij is mede-initiatiefnemer van de reeks en treedt tijdens de colleges
Frits Philips
Frits Philips heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en menselijk gedrag. Na zijn studie Japanse taal